Locale middenstand en ondernemen?
Uw Interim oplossing voor Ecommerce en Category management
interim,advies, implementatie,retail,retail, ecommerce,omnichannel,category management,buying,
1473
post-template-default,single,single-post,postid-1473,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-29.4,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Locale middenstand en ondernemen?

Locale middenstand en ondernemen?

Het aantal faillissementen is sinds 1981 nog niet zo hoog geweest. In de maand mei van dit jaar gingen meer dan 600 bedrijven failliet volgens het CBS. ABN AMRO concludeert in een rapport over de ontwikkelingen in winkelgebieden dat we in 2020 tegen 14% leegstand aankijken. Allerlei invloeden zoals groei van de online aankopen, de slechte economie en onvoorziene periodieke invloeden maken het ondernemersklimaat voor de lokale middenstand erg zwaar.

Juist in deze barre tijden zou je dus verwachten dat ondernemers de handen uit de mouwen steken om hun klanten hoe dan ook te bereiken. In onze visie maakt het niet uit of je nu een lokale speler of een landelijke keten bent, in contact zijn met je klant over alle kanalen heen is belangrijk. Toch blijven wij ons verbazen over de online aanwezigheid van met name lokale ondernemers. Juist die ondernemers die al jarenlang actief zijn, zich altijd goed hebben kunnen onderscheiden van hun concurrent door hun toegevoegde waarde en service, laten het regelmatig afweten. Althans die indruk krijgen wij na een kort onderzoek in het lokale winkelgebied. Behalve het feit dat veel ondernemers geen website hebben, is de kwaliteit van de ondernemers die wel een site hebben verre van goed. Gelukkig zien we een paar ondernemers die wel actief zijn, een goeie website hebben en in contact zijn met hun klanten. Eerlijk gezegd betekent het “hebben van een website” niet dat het ondernemen opeens makkelijker gaat en hordes klanten voor de deur staan. Nee, het gaat om het ondernemen! Juist in lokale winkelgebieden moeten de ondernemers het hebben van hun lokale verzorgingsgebied. Als individu kan je best proberen om dat verzorgingsgebied aan te spreken, echter wanneer je dit collectief doet bereik je veel meer. Ons advies aan ondernemers in lokale verzorgingsgebieden is om hun kracht en toegevoegde waarde zichtbaar te maken. Liefst met een eigen online presentatie, een eigen community (Facebook voldoet prima) en daardoor in contact te zijn met hun klanten. Je moet wel ondernemen natuurlijk, alleen online gaan is niet de oplossing.  Een eenvoudige website hoeft tegenwoordig echt niet veel te kosten. Daarnaast adviseren we ondernemers in winkelgebieden nu echt als collectief te gaan optreden. Probeer niet individueel de klanten te bereiken maar doe dit samen. De kracht van alle ondernemers bij elkaar is vele malen groter dan het individu. Maar het allerbelangrijkste is dat ondernemers gaan ondernemen!

 

 

Share


Share